Even scherp blijven

13 september 2024 12:04

Deze week zit ik nog niet op de kilometers die ik wilde halen, het zou lekker zijn als ik er nog minimaal 12 kan lopen. De week is nog niet voorbij, we hebben nog een prachtig weekend voor de boeg. Dat wandelen moet absoluut gaan lukken. 

Ik merk wel dat het weer erg bepalend is voor het wel of niet wandelen. Koud, guur, fris en wind is niet bepaald favoriet bij mij. Dat zullen vast ook wel meer mensen herkennen. Je stapt toch een stuk vrolijker de deur uit als het zonnetje schijnt en je geen jas aan hoeft te doen. Ik vrees alleen dat die dagen nu bijna op zijn. Ik zag dat er volgend week nog een paar mooie dagen komen, maar aan de tuin kan ik al goed zien dat de herfst toch echt voor de deur staat. Wij hebben van die mooie pluimhortensia's in de tuin. Deze zijn van stralend wit al een beetje richting roze en rood aan het gaan.  

Deze nazomer lijkt wel heel erg op vorig jaar toen ik in het ziekenhuis lag. De eerste dagen waren buiten nog zonnig en mooi. Ik voelde me nog redelijk goed. De chemo's zaten er al wel in, maar in het begin is het altijd nog wel te doen. Meestal begin ik pas na een dag of drie te voelen wat er allemaal kapot gemaakt wordt. Oh wat een ellende, want toen kwam er ook een omslag in het weer. Dat oogt toch een stuk minder vrolijk als je in je geisoleerde kamertje ligt en alles buiten een soort vijftig tinten grijs is. En je niet eens onderscheid ziet tussen de lucht en de wolken. De kunst is dan om het zelf nog ergens vandaan te kunnen halen. Dat zonnetje in huis. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan als je met de minuut zieker en zieker wordt. 

Gelukkige hoeven we daar vandaag niet te lang bij stil te staan, want ik ga nogsteeds erg lekker. Als het een dagje minder mooi weer is dan pakken we er gewoon een lekker dekentje bij en maken we het weer knus. Zeg nou zelf, dat heeft toch ook enorm zijn charme. Ik kan toch ook echt genieten van de seizoenen. We hebben straks weer lekker een herfstperiode met kaarsjes en haard aan. Lekker een borrelplankje op tafel en een lekker wijntje.

Maar nog niet vandaag, want ik zie toch echt mooie blauwe luchten achter de wolken.
Ik ga het weekend weer even kilometers maken!