Iedereen verdient de beste behandeling bij lymfeklierkanker!

Denise Joosten

( Member of team: De mutsketiers )

Raised

2,430
1214% reached of my target amount €200
0% Achieved from my goal 200 km

Hoi, mijn naam is Denise en ik ben er één van.

Eind november voelde ik me een beetje ziek, waarschijnlijk een griepje, dacht ik. Na een dag met koorts op het werk ben ik thuisgebleven.
Omdat ik leuke plannen had voor het weekend, besloot ik toch maar naar de dokter te gaan. Mijn stem was hees, dus ik dacht aan een infectie.
Met wat antibiotica zou ik hopelijk voor het weekend weer beter zijn.

Bij de dokter bleek mijn hartslag in rust 160 te zijn. “Ja, ik was wel benauwd inderdaad.” De dokter belde direct de longarts in het ziekenhuis. Toen hij ophing, zei hij dat ik naar de spoedeisende hulp moest. Super naïef vroeg ik waar ik een afspraak kon maken. Hij zei dat ik meteen moest gaan.

Onderweg dacht ik nog: “Wat een onzin, ik ben jong, sport veel en eet gezond.” Bij de spoed werd een röntgenfoto gemaakt en bloed geprikt. Na een half uur kwamen twee artsen binnen. Ze hadden iets gezien op de foto. Ze vermoedden lymfeklierkanker en zeiden dat ik iemand moest bellen om kleren te brengen. Ik moest meteen in het ziekenhuis blijven en werd naar de afdeling cardiologie gebracht.

De volgende dag had ik een CT-scan en een biopt. Aan het begin van de middag kwam de arts binnen. Ze hadden een tumor van 8 cm gevonden achter mijn borstbeen en nog plekken in mijn schouders en hals. Ik had al wel last van mijn schouders, maar dacht dat het een surfblessure was.

De behandeling bestond uit zes chemokuren en immuuntherapie. Dit was zwaar, vooral omdat de chemokuren vijf dagen duurden. Tijdens die kuren was ik vaak misselijk en na de kuur voelde het alsof ik was overreden door een vrachtwagen. Maar aangezien ik niet kan stilzitten, heb ik nog veel leuke dingen kunnen ondernemen met vrienden en familie. Deze periode heeft mij ook twee nieuwe vriendinnen gebracht, vandaar de drie mutsketiers.

Op 27 juni kreeg ik het geweldige nieuws dat er geen kankercellen meer zijn gevonden. Vorige maand hebben we een camperbus gekocht waarmee we willen gaan reizen. Surfboards mee en langs de kust van de Atlantische Oceaan trekken. Mijn conditie is nog niet zoals het was, maar ik hoop die tijdens het reizen op te bouwen.

In september ga ik 200 kilometer lopen om geld in te zamelen voor onderzoek naar lymfeklierkanker. Iedereen die 25 euro doneert, maakt kans op een weekendje weg met de camper.🚐

Spelregels loting:
• Voor elke 25 euro maak je één keer kans.
• Weekend in mei of juni 2025 (in overleg).
• Inclusief verzekering.
• Inclusief 500 kilometer.

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more