Ik moet dit halen!

Jolien Veldman

Raised

50
5% reached of my target amount €1,000
0% Achieved from my goal 100 km

Schoon zijn van kanker betekent namelijk niet dat je ook gezond bent. Helaas kampen veel (ex)patienten met de levenslange vervelende gevolgen van de behandelingen. Onvruchtbaarheid, een chemobrein, levenslange oververmoeidheid, overprikkeld, versleten gewrichten enz. komen helaas veelvuldig voor. Dat moet beter.

Mijn verhaal:
In 2018 kreeg ik de diagnose lymfeklierkanker. De schok en onzekerheid die volgden waren overweldigend. Na een intensieve behandelingsperiode leek de ziekte onder controle, maar na korte tijd kwam de ziekte terug en daarmee ook de behandelingen en de gevolgen ervan draag ik nog elke dag met me mee.

Vandaag, op mijn 38e, worstel ik nog steeds met de restverschijnselen van de ziekte en de behandelingen. De vermoeidheid is constant aanwezig, en mijn huid is extreem gevoelig. Mijn spieren en gewrichten doen elke dag pijn, en het meest frustrerende is mijn geheugen, dat me regelmatig in de steek laat. Het voelt soms alsof ik in het lichaam van een 80-jarige leef, terwijl ik eigenlijk midden in het leven zou moeten staan op mijn leeftijd.

Om mijn steentje bij te dragen, heb ik mezelf een persoonlijk doel gesteld: in één maand 100 kilometer wandelen. Voor iemand die nog herstellende is, is dit een behoorlijke uitdaging, maar het is een uitdaging die mij zowel fysiek als mentaal goed zal doen. Ik werd tot voor kort (maart'24) nog behandeld en deze challenge geeft me de kans om mijn lichaam sterker te maken en tegelijkertijd een positieve bijdrage te leveren aan een toekomst met betere behandelingen en minder leed voor andere patiënten.

O ja, en 100% van jouw donatie gaat naar
onderzoek!

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more