Doneer voor meer onderzoek naar lymfeklierkanker!

Judith van der Mel

( Member of team: De mutsketiers )

Raised

5,450
272% reached of my target amount €2,000
0% Achieved from my goal 100 km

Mijn naam is Judith en ik ben 27 jaar oud. Eind november kreeg ik de diagnose ‘primair mediastinaal B-cel lymfoom’, oftewel lymfeklierkanker (non-hodgkin).

Door aanhoudende koorts, afwijkende bloedwaarden en een bult bij m’n borstbeen, wisten we dat er iets niet goed was. Na een CT-scan, biopt, PET-scan en verder bloedonderzoek kreeg ik de diagnose lymfeklierkanker.

Omdat het zo’n agressieve vorm is, moesten de behandelingen z.s.m. beginnen. Ik kreeg eerst één dag R-CHOP, en vanaf toen de 5-daagse DA-EPOCH-R. Ik heb 6 kuren chemo- en immunotherapie gehad, in totaal 26 dagen chemo.

Ik had helaas heel erg last van bijwerkingen en werd met de kuur zieker. Echt bizar wat de chemo allemaal met je kan doen. Dat is niet te beschrijven en merk je pas als je er middenin zit.

Gelukkig sloegen de kuren aan en mag het nu een stuk beter met me gaan. Wel ben ik nog in afwachting van een uitslag. Eind september hoop ik te horen of er nog actieve kankercellen zijn en er verdere behandeling nodig is, of dat ik dan in volledige remissie ben.

Ondertussen ben ik weer aan het opbouwen d.m.v. oncologisch fysio. Nu ga ik hard door met trainen, zodat ik het hopelijk red om in september de 100 km te lopen!

Ik wil graag meedoen met de Lymph&Co wandelchallenge omdat ik besef hoe belangrijk verder onderzoek naar lymfeklierkanker is. Daar zet ik mij dan ook graag voor in, door op deze manier geld in te zamelen.

Helpen jullie mee?

💚💚💚

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more