De Mont Ventoux op tegen lymfeklierkanker

Roland van Nisselrooij

Raised

7,981
106% reached of my target amount €7,500

 

Nadat ik in 2022 gepoogd had om 6 x de Mont Ventoux te beklimmen en ik na 5 x moest stoppen, was ik er van overtuigd dat ik dit nooit meer zou doen. 3 dagen later was ik echter de pijn al een beetje vergeten. Ik kreeg zelfs het idee dat dit het bewijs was dat ik. 6 x die berg op kan fietsen. Immers, met een minimum temperatuur van 24 graden op de top en 41 graden in de 4e klim, moet 6 x omhoog te doen zijn onder iets normalere temperaturen..

Dus in 2023 gingen we terug. Met wat meer begeleiding. Allemaal voor morele ondersteuning met ieder zijn kwaliteiten. De een zou me naar boven schreeuwen, de ander door me harde keuzes te laten maken. "Doortrappen, anders hadden we ook thuis kunnen blijven" hoor ik hem zomaar zeggen. Mijn schoonzus ging voor de brandstof zorgen. "Laat maar weten wat je moet eten en ik maak het" zei ze.

Dus in de week voor Pinksteren waren wij weer aan de voet van de Mont Ventoux te vinden. De ultieme poging. In absolute getallen ben ik sterker dan ooit. Maar die ene dag moest alles samenkomen. De goede voorbereiding, de mindset, de goede benen en de goede omstandigheden. De Mont Ventoux laat niet met zich spotten, maar bepaald of ik die dag mijn doel mocht gaan halen.

Helaas lukte me het ook in 2023 niet om het ultieme en bizarre doel te halen. 4 x lukte het me. Nog steeds een hele mooie prestatie. 6400 hoogtemeters op 170 kilometer in 15 uur!

In 2024 ga ik wat anders doen. Voor Lymph en Co doe ik mee met de Hollandse 100 en hou verder een wat kleinere inzamelactie. Verder ga ik verder met trainen. Ooit 6 x binnen één etmaal de Ventoux bedwingen? Ik sluit het niet uit. 

dus we blijven geld inzamelen voor het oh zo belangrijke onderzoek naar een van de meest voorkomende soorten van kanker. We hebben het hier over lympheklierkanker. Ik ben gelukkig en dankbaar dat ik me hiervoor in mag en kan zetten. Voor mij ligt de kanker al 29 jaar achter me.. Veel hebben we al bereikt, maar meer is hard nodig! Dus doneer en/of deel deze pagina met je vrienden en familie. Want geld voor onderzoek en aandacht voor deze ziekte is zo belangrijk.

 

(*)Ongeveer één op de 50 mannen en vrouwen krijgt, tijdens zijn of haar leven, de diagnose lymfeklierkanker. Alleen al in Nederland komen er ongeveer 4.000 nieuwe patiënten per jaar bij en dit aantal neemt toe. Daarmee is lymfeklierkanker de 3e kankersoort bij kinderen en jongvolwassenen en de 5e kankersoort bij volwassenen.

Ondanks intensieve behandelingen overlijden in Nederland jaarlijks meer dan 1.000 patiënten als gevolg van deze ziekte. Er is nog te weinig aandacht voor lymfeklierkanker en er zijn nog onvoldoende goede behandelingsmogelijkheden.

Lymph&Co vraagt aandacht voor lymfeklierkanker en financiert grensverleggend wetenschappelijk onderzoek naar betere en effectievere behandelingsmogelijkheden. *Bron:  www.lymph-co.com

Volg mij dus op Instagram: Roelnissie of op Facebook: Roel Nissie

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more