Steun onderzoek naar verminderen bijwerkingen!

Suus van der Pijl

Raised

250
12% reached of my target amount €2,000
0% Achieved from my goal 200 km

Hoeveel dagen tot de challenge?:

Chemokuren geven nare bijwerkingen. Veel mensen hebben hier niet alleen tijdens hun ziekte, maar ook blijvend last van.
Stichting Lymph&Co vindt dat dit anders moet en financiert onderzoek naar medicijnen die blijvende bijwerkingen verminderen en hopelijk zelfs kunnen voorkomen.

25 jaar na mijn eigen behandeling tegen lymfklierkanker zet ik mij hiervoor in:
ik ga in september, wereld lymfklierkanker maand, minimaal 200 kilometer lopen.
Woon-werkverkeer, tussen de middag, in de avonden en weekenden zet ik letterlijk mijn beste beentje voor om zo geld op te halen voor dit onderzoek.

Uiteraard hoop ik zoveel mogelijk geld op te halen en dit 29 september (na de laatste wandeling met alle deelnemers) te kunnen overhandigen aan Lymph&Co!! Help jij me?


View all

Gesprek oncoloog - controle afspraak

15-06-2024 | 09:25 Hour
Gister heb ik samen met John een goed gesprek gehad met de oncoloog waar ik op controle was. De MRI van mijn borsten was weer goed! Hoewel controles me enorm zwaar vielen dit jaar, hebben we het goed kunnen hebben over het belang van de controles. Voor het eerst heb ik durven vragen naar de statistieken van late effecten...NB: Vanwege het soort weefsel in mijn borsten kunnen ze niks zien met mammografie en krijg ik een MRI. Anders was het een mammografie geweest ieder jaar.Misschien vanwege deze challenge en de hoeveelheid gesprekken die ik daardoor over de behandelingen heb gevoerd, spookte het extra door mijn hoofd wat de late effecten kunnen zijn. Kunnen zijn! "Jouw leven gaat gewoon door, maar met deze controles. Vrouwen hebben nu eenmaal hoge kans op borstkanker, dus gezien de behandelingen die jij hebt gehad, kiezen we ervoor om dit jaarlijks te checken in plaats van met een oproep via bevolkingsonderzoek. Maar het is niet zeker dat late effecten optreden, dat hoeft helemaal niet", zei ze.En zo is het! Mijn leven gaat verder! Controles, hoe vervelend ook, zijn er om vinger aan de pols te houden en enorm belangrijk. Niet meer en niet minder! Door het gesprek van gister is mijn mindset weer goed! Ondertussen gaat het trainen weer verder, houd ik mijn voeding goed in de gaten en waren ze in het ziekenhuis hysterisch enthousiast dat er na jaren nu eindelijk een goede daling in mijn gewicht is! De opsteker van de week haha!Ondanks dat m'n gewicht gedaald is en dat mijn levensstijl de afgelopen jaren ten goede is veranderd, kwam uit bloedonderzoek naar voren dat mijn cholesterol weer toegenomen is. Vanaf nu wordt mijn cholesterol met medicijnen aangepakt. Helaas heb ik door de behandelingen risico op hart en vaatziekten en daarnaast ook erfelijke aanleg. Bij controles werd het al eerder aangegeven, maar er was nog hoop dat dit door levensstijl verandering zonder medicijnen zou verbeteren. Ook dit is wat het is. Goed dat het gecheckt wordt. Hoog cholesterol merk je (bijna) niet, tot het te laat is. Dus opnieuw weer fijn dat er goede controles als de Beter Na Hodgkin Poli bestaan!En nu vol goede moed met andere instelling over de controles verder. Volgend jaar onderga ik gewoon een meting. Net als tandarts controle of bij de sportschool. Er is geen goed of fout, gewoon weten waar je staat. Dat is alles! De bevestiging dat ik goed bezig ben en dat alles goed gaat. Op die manier wil ik het zelf minder groot maken en minder stress ondervinden.Zo zie je maar: je bent nooit te oud om te leren!

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more