Jungfrau marathon Theo Pullen

Theo Pullen

Raised

5,430
217% reached of my target amount €2,500

Ik ben Theo Pullen 48 jaar, getrouwd en heb twee dochters.

Een vrijwel zorgeloos leven veranderde begin 2020 toen ik de diagnose lymfklierkanker kreeg. Na heel wat onderzoeken bleek het om een variant te gaan die wellicht te genezen zou zijn, wat op dat moment enigszins een geruststelling was. Er werd gekozen voor een behandeling met chemotherapie in combinatie met immunotherapie. En vervolgens een onderhoudsbehandeling met immunotherapie gedurende twee jaar.

Op dit moment gaat alles goed en in september 2022 staat mijn laatste kuur gepland. Ik heb me vaak beseft dat zonder onderzoek nooit de kennis en medicatie zou zijn ontwikkeld die mij verder heeft geholpen en weer een kans op leven heeft gegeven. Ik ben fanatiek hardloper, mij doel voor 2020 was het lopen van de Jungfrau-marathon in Zwitserland, een bergmarathon met 1800 klimmeters. Zover is het uiteraard toen niet gekomen. Op 10 september 2022 ga ik alsnog de Jungfrau-marathon lopen. Waarom? Omdat het een marathon in een prachtige omgeving is maar bovenal, omdat ik die kans weer gekregen heb!

Ik wil meer mensen die kans geven en een mooi bedrag inzamelen voor stichting Lymph & Co, www.lymph-co.com. Dit is een stichting (met ANBI status) die zich inzet voor innovatief onderzoek, om de behandeling van lymfklierkanker te verbeteren. Op deze manier geven ze steeds meer patiënten een kans op genezing. Daarvoor ben ik op zoek naar sponsoren en donateurs om zo een mooi bedrag bij elkaar te krijgen.

Ik ga er alles aan doen om zo fit mogelijk aan de start te staan. Help jij mij mee om een mooi bedrag op te halen?

Alvast hartelijk bedankt voor je bijdrage!


View all

De Jungfrau Marathon

12-09-2022 | 22:07 Hour
De Jungfraumarathon Op woensdag 7 september vertrek ik met mijn gezin richting Lauterbrunnen in Zwitserland waar we op donderdagmiddag aankomen. We hebben een chalet gehuurd op camping Jungfrau, mooi gelegen in een dal omsloten door enorme rotswanden en op korte afstand van Interlaken waar zaterdag de start is van de Jungfraumarathon. Maar voor het zover is eerst op verkenning. We gaan vrijdagmorgen naar Interlaken om het startnummer af te halen. Ook kijken we naar ons reisschema, het mooie aan deze marathon is dat er een treinverbinding is naar de top van de Eigergletscher waar de finish is. Toeschouwers kunnen dan op verschillende punten onderweg uitstappen en de lopers aanmoedigen. Zaterdag staan we vroeg op, om met de trein naar Interlaken te gaan. Daar zit de sfeer er al goed in. Om 8:30 klinkt het startschot en begint mijn tocht van ruim 42 km. De eerste 26 km langs Lauterbrunnen richting Wengen waren relatief vlak met 200 hoogtemeters. Ik heb deze op een rustig tempo gelopen om zoveel mogelijk energie te sparen. Daarna volgde een steile klim (de muur van Wengen), daar heb ik niemand zien hardlopen, dit was 4 km omhoog. Aangekomen in Wengen konden we onder luid gejuich van de vele toeschouwers, waaronder Claudia en m’n twee dochters, weer verder met hardlopen. Wel even de moeite genomen een thermoshirt aan te trekken want 0 graden op de top vraagt om iets meer dan alleen een t-shirt. Dan op weg naar Wixi (38km) een belangrijk punt met tijdsslot. Ik kom hier ruim op tijd aan (4:53) en mag de marathon in ieder geval uitlopen, hoe gaaf! Uit betrouwbare bronnen had ik al gehoord dat het laatste stuk heel pittig was. Dat was niets te veel gezegd. Een steil, rotsachtig pad leidde naar de top van de Eigergletscher. Een uur later finishte ik daar, waar Claudia en mijn dochters me opwachtten. Een onvergetelijk moment! Ik had twee jaar geleden nooit kunnen denken dat dit me nog een keer zou gaan lukken met alle onzekerheid die de ziekte kanker met zich meebrengt. In mijn geval waren er behandelmethoden voor handen, die hun werk (tot nu) goed hebben gedaan. Ik hoop op deze manier een mooie bijdrage geleverd te hebben aan onderzoek naar Lymfeklierkanker, wat een fantastisch bedrag is overgemaakt met alle donaties. Hopelijk krijgen hierdoor nog meer mensen kans op een positief vooruitzicht. Theo Pullen

Raised €250

Raised €500

Raised €1,000

Received first donation

Received 10 donations

Received 25 donations

Received 50 donations

Posted a blog update

Show more