De aanloop naar Zwitserland en wat er aan vooraf ging

28 juli 2022 14:52

Nu mijn actie al een tijdje loopt, wordt het tijd wat meer van me te laten horen.

Zoals ik al schreef in m’n motivatie leefde ik een vrijwel zorgeloos leven met m’n gezin. Ik was en ben nog steeds werkzaam als hovenier/tuinontwerper en in m’n vrije tijd ga ik graag vissen, fietsen en hardlopen. In maart 2020 kwam daar een kentering in. Ik kreeg (na 3 maanden van pijnklachten) de diagnose folliculair lymfoom. Een behandeling was noodzakelijk en ging direct van start. Op 6 maart kreeg in de eerste chemotherapie/immunotherapie van een reeks van 6. Heel de behandeling liep parallel met covid19 waardoor ik in een klein wereldje terecht kwam. We moesten uiteraard erg voorzichtig zijn. Zodoende ging de deur op slot en werd er geen bezoek ontvangen.

Gelukkig hadden we dat jaar een fantastisch mooi voorjaar en zomer. Ik ben veel wezen fietsen en tussen de behandelingen door (die ik om de drie weken had) lukte het me om te blijven hardlopen. 5 km op een rustig tempo was dan het maximale. Maar ik was al heel blij dat dat lukte. Het gaf me wat afleiding en ik probeerde op deze manier elke keer weer zo fit mogelijk de volgende behandeling in te gaan. In september 2020 werd de laatste scan gemaakt, uiteraard spannend. De tumor was verdwenen, dit was een enorme opluchting!!

Hierna volgde een onderhoudsbehandeling van 2 jaar, met rituximab, die gelukkig een stuk minder belastend was. Het hardlopen ging op dat moment langzaam weer wat beter en het was heerlijk te ervaren dat het conditioneel vooruit ging. Of ik mijn oude niveau weer kon halen (ik liep in oktober 2019 nog de kustmarathon in Zeeland) maakte me op dat moment niet zo veel uit. Ik ging vooruit en dat gaf veel voldoening! Het ging dusdanig goed dat ik begin 2021 weer een halve marathon kon lopen en in oktober dat jaar de (uitgestelde) marathon van Rotterdam. Dat had ik nooit durven hopen! Maar het was gelukt.

Vanaf dat moment ben ik aan de Jungfrau-marathon gaan denken. De marathon die ik in 2020 al graag had willen lopen. En komende 10 september is het zover. Ik hoop dan de Jungfrau-marathon te lopen om voor mezelf een traject af te sluiten en om weer te beginnen waar ik toen geëindigd was. In de daarop aansluitende week staat ook mijn laatste behandeling gepland. Een mooie manier dus om dit gehele traject af te sluiten.

Omdat ik ook anderen wil helpen om de kans te krijgen op een positief resultaat, wilde ik een goed doel koppelen aan het lopen van de marathon in Zwitserland. Hierbij kwam ik op Lymph&Co. Ik heb inmiddels al een mooi bedrag gedoneerd gekregen voor Lymph&Co en hoop dat dit nog verder oploopt. Ik ben enorm dankbaar voor de vele donaties en reacties op mijn actie. Echt overweldigend. Inmiddels ligt het bedrag ver boven wat ik had durven hopen op te halen.

Om de marathon tot een goed einde te brengen ben ik nu volop in training. In Nederland toch wat meer hoogtemeters zoeken en trainen op een zwaardere ondergrond. Op dit moment ben ik net terug uit Frankrijk waar ik in mijn vakantie verschillende keren in de heuvels en bergen heb kunnen trainen, waaronder het oplopen van de Alpe d’ Huez. Op deze manier kon ik toch ervaren hoe het is om meer dan duizend hoogtemeters te lopen.

Inmiddels zijn we weer thuis in Nederland, met nog 7 weken te gaan tot het zover is.De eerstvolgende 4 weken zullen de meeste trainingskilometers gemaakt worden, daarna rustig 3 weken afbouwen en dan is het zover. Ik heb er al zin in! Ik ga jullie op de hoogte houden van mijn ervaringen de komende tijd.

Groet Theo Pullen