Klas 1 van het Hondsrugcollege Emmen, zamelt € 768,39 in voor Lymph&Co

06 June 2017 13:26

In het kader van ondernemend leren is voor de leerlingen van klas 1 van het Hondsrugcollege het project BOSS (bedenk, ondernemen, samen, succes) georganiseerd.

De leerlingen kregen een maand de tijd om via diverse acties geld in te zamelen voor een goed doel, de leerlingen uit klas ht1j/hv1i hebben de stichting Lymph&Co uitgekozen. Ze wilden werken aan twee dingen: vergroten van de naamsbekendheid van de stichting en geld inzamelen voor onderzoek.

Het filmpje van van Lymph&Co ambassadeur Simon (van Nick&Simon) dat op de facebook site van het Hondsrugcollege staat is veel bekeken en hierdoor zijn er veel mensen bereikt. Bekijk hier het filmpje https://www.facebook.com/HondsrugCollege/videos/1349218951767941/

Met verschillende acties zoals: droge worst verkopen, oud ijzer inzamelen, fifa toernooi organiseren, lege flessen inzamelen, livestreamen, hebben de leerlingen 768,39 euro opgehaald.

Op 1 juni hebben de leerlingen dit bedrag overhandigd aan de heer Kluiver, die in het UMCG werkt aan het onderzoek dat door Lymph&Co wordt gefinancierd.