De Hollânske 100 2018 wurdt riden op en rûnom Thialf! De Hollandse 100 2018 wordt gereden op en rondom Thialf Heerenveen.

27 september 2017 15:14

Amsterdam, 26 september 2017 | Hollandser dan dit wordt het niet; De Hollandse 100 – bestaande uit de meest oer-Hollandse sporten schaatsen én fietsen – kiest voor de vierde editie van het evenement voor Thialf Heerenveen. Dit unieke sportieve evenement vindt in 2018 plaats op zondag 18 maart en zamelt geld in voor onderzoek naar Lymfklierkanker.

“De afgelopen jaren hebben we met veel plezier samengewerkt met Flevonice, maar door de planning van de voorjaarsvakantie kon dat in 2018 niet; we moesten op zoek naar een andere locatie. Dat dit Thialf zou worden durfden we alleen maar te dromen!” aldus Bernhard van Oranje, oprichter en voorzitter van Lymph&Co. “Een unieke kans voor al onze De Hollandse 100-deelnemers om te schaatsen op het heilige ijs van Thialf en te fietsen door het prachtige Friese landschap.” 

“Voor Thialf was het geen lastige keuze om partner te worden van de Hollandse 100. Het enthousiasme uit de schaatswereld had ons al bereikt. We zien ‘Grutsk’, zoals ze in Friesland zeggen, dat wij gastheer mogen zijn van dit mooie event en zo ons maatschappelijke steentje kunnen bijdragen” aldus Marc Winters, directeur Thialf.

Lymph&Co organiseerde in 2015 voor het eerst De Hollandse 100 om geld in te zamelen voor onderzoek naar lymfklierkanker en was daarmee meteen succesvol.

Het aantal deelnemers en de donaties stegen elk jaar gestaag en in 2017 kende De Hollandse 100 meer dan 500 deelnemers die samen ruim € 400.000 aan donaties bij elkaar brachten.

“Nu we Thialf als thuisbasis hebben voor De Hollandse 100 verwacht ik nog meer deelnemers en daardoor nog meer donaties” zegt Lymph&Co directeur Marie-José Helle. “Maar bovenal gaan we er een geweldige dag van maken voor de hele familie”.

De Hollandse 100 kent 3 onderdelen:

 De Hollandse 100: 10 kilometer schaatsen en 90 kilometer fietsen;

  • De Junioren 10: 10 kilometer schaatsen voor jeugd t/m 16 jaar;
  • De Familie Estafette: binnen 1 uur zoveel mogelijk rondjes schaatsen met je familie, je team, je klas of je vrienden.

Uiteraard is het de bedoeling dat deelnemers zich zoveel mogelijk laten sponsoren door hun omgeving.

 Inschrijving geopend

Met de bekendmaking van Thialf als locatie wordt meteen het startsein gegeven voor de inschrijving van deelnemers. Inschrijven kan individueel en in teamverband via www.dehollandse100.nl.

 

foto: Douwe Bijlsma Gewoan Dwaan - Rintje Ritsma en Bernhard van Oranje testen alvast het heilige ijs van Thialf.