Brugklassers Hondsrug College Emmen in actie tegen lymfklierkanker

04 June 2018 12:51

Website Hondsrug College Emmen, 04-06-2018: 

EMMEN-  Leerlingen van het Emmer Hondsrug College hebben ruim  vijfduizend euro ingezameld voor de stichting Lymph&Co. Deze organisatie doet onderzoek naar de bestrijding van lymfeklierkanker. De scholieren brachten het geld bijeen door een maand lang lege flessen in te zamelen, auto’s te wassen en knakworst en cupcakes te verkopen. Maar liefst negen klassen kwamen in actie voor Lymph&Co.

Belangrijke proeven

‘We kunnen dankzij het Hondsrug College een paar belangrijke proeven doen ‘aldus kankeronderzoeker Joost Kluiver van het UMCG.  Kluiver kwam persoonlijk de cheque in ontvangst nemen. Hij maakte de scholieren een groot compliment voor hun actie. ‘Het was in ons team echt het gesprek van de dag. Zoveel schoolklassen die zich tijdens en na schooltijd zo druk maken voor de bestrijding van lymfklierkanker en dan zo’n groot bedrag inzamelen. Dat hebben we nog nooit meegemaakt. Ook bevriende docenten die ik hierover sprak, waren onder de indruk van deze actie van het Hondsrug College' aldus Kluiver.

Royaal compliment

De actie leverde de leerlingen een pluim op van Prins Bernhard junior. Hij is beschermheer van de stichting Lymph&Co. 'Vijfduizend euro, wat een fantastisch mooi bedrag! Dat hebben jullie echt geweldig goed gedaan, hartelijk dank daarvoor. Uiteraard wordt honderd procent van jullie donatie gebruikt voor het onderzoek van het UMCG researchteam van Joost Kluiver en Anke van den Berg. Mede door jullie bijdrage komen wij weer een stukje dichter bij ons doel: lymfeklierkanker de wereld uit helpen’ schrijft de prins.