Karien de Rooij aangesteld als secretaris van de Raad van Advies

20 August 2018 14:02

Afgelopen week is ze begonnen: Karien de Rooij, Secretaris van de Raad van Advies.

Lymph&Co groeit en dat betekent o.a. dat we de komende maanden opnieuw een internationale call gaan uitschrijven waarop geinteresseerde onderzoekers kunnen reageren met een "subsidie-aanvraag" aan Lymph&Co. 
Karien zal o.a. de Raad van Advies en het bestuur hierin faciliteren en het proces begeleiden.
Daarnaast wordt Karien binnen Lymph&Co het aanspreekpunt voor alle wetenschappelijke issues.

"Wij zijn erg blij dat Karien de wetenschappelijk kant van Lymph&Co komt versterken en ondersteunen. Lymph&Co heeft ambitieuze plannen die we momenteel uitwerken en waarbij Kariens kennis en ervaring enorm welkom zijn", aldus Marie-José Helle, directeur van Lymph&Co. 

Even voorstellen: Karien de Rooij

Na 25 jaar als wetenschappelijk onderzoeker te hebben gewerkt eerst op het gebied van de genetica van de ziekte van Huntington en later aan botontwikkeling, ben ik in 2016 gestart als Algemeen Secretaris bij het Forum Biotechnologie en Genetica. In deze functie bereid ik de plenaire vergaderingen van het Forum voor en stel ik de agenda op in samenwerking met de voorzitter, collega secretaris en vertegenwoordigers van het ministerie van VWS. Na afloop van de vergadering zorg ik voor een samenvattend verslag. Daarnaast werk ik als programma assistent voor het programma Translationeel Adult Stamcelonderzoek van ZonMw. Hierbij ondersteun ik de secretaris bij subsidierondes en de monitoring van de lopende projecten.

Als zelfstandig secretaris ben ik betrokken geweest bij het herschrijven van een Modelreglement. Ter ondersteuning van de commissie zorgde ik voor de organisatie van vergaderingen, het bewaken van het proces en het verzamelen van literatuur. Ook heb ik alle hoofdstukken geredigeerd samen met de voorzitter

De overstap naar een meer organisatorische, administratieve en ondersteunde functie is mij goed bevallen. Ik verheug me op de samenwerking met de Raad van Advies, de directeur en het bestuur van Lymph&Co.

Wij wensen Karien heel veel succces en plezier bij Lymph&Co!

foto: Karien de Rooij