Zwemmen van Azië naar Europa voor Lymph&Co

31 July 2019 09:45

Na maanden trainen en voorbereiding was het 21 juli jl. zover. Vijf bevriende waterpoloërs doken het water van de Bosphorus in Istanbul in voor de Cross Continental Swim. Tijdens een tocht van 6,5 kilometer in het open water van Azië naar Europa zwommen ze niet alleen voor hun persoonlijke uitdaging maar ook voor Lymph&Co. 

Dubbele uitdaging

Al een paar jaar staat de Cross Continental Swim op het verlanglijstje. Sander was zelfs al in training. Tot hij in augustus 2016 de diagnose Non Hodgekin krijgt. Na een behandeling van 8 kuren, blijken zijn bloedwaardes op 4 juni 2017 bij de laatste controle in orde te zijn en krijgt hij groen licht van de arts. Deze periode kan afgesloten worden en met de blik op de toekomst gericht gaan Sander, Geke, Christa, Pete en Sanne, die elkaar kennen van de waterpolo club in Leiden, volle kracht vooruit. Omdat hard zwemmen voor waterpoloërs niet makkelijk is, is zwemmen in open water een mooie sportieve uitdaging. Om voor te bereiden trainen ze regelmatig en doen ze o.a. mee aan de Swim In van Leiden. Tegelijkertijd besluiten ze hun uitdaging te koppelen aan het goede doel van Lymph&Co en daarmee onderzoek naar de genezing van lymfklierkanker te ondersteunen.

Racedag

De race begon redelijk eenvoudig. Maar het laatste kilometer hadden ze behoorlijke stroming tegen, waardoor de laatste kilometer pittiger was dan alle voorgaande kilometers. Maar zowel Sander, Geke, Christa, Pete als Sanne hebben hun inspirerende uitdaging met succes volbracht en ook nog eens € 2.790,00 voor Lymph&Co opgehaald. En wij zijn natuurlijk supertrots op deze toppers en beide prestaties!

Ben je geïnspireerd door hun tocht? Via deze link kun je hun vlogs en blogs nalezen en terugkijken.

Onderstaande vlog is een registratie van hun race-dag. Kijk mee en geniet.