Marie-José Helle nieuwe directeur Lymph&Co

21 February 2017 12:23

 

Amsterdam, 21 februari 2017 – Marie-José Helle is de nieuwe directeur van Lymph&Co.

De stichting financiert grensverleggend fundamenteel onderzoek om de behandeling van lymfklierkanker te verbeteren en wil tevens meer aandacht genereren voor deze vorm van kanker. Lymph&Co is een initiatief van Bernhard van Oranje en is 2 jaar geleden in samenwerking met de AMC Foundation door hem opgericht.

Sinds eind 2016 is Lymph&Co een zelfstandige stichting met ANBI-status en heeft het een zeer deskundig bestuur, dito Raad van Advies, gerenommeerde zakelijke partners en enthousiaste, betrokken ambassadeurs. Gedurende de eerste twee jaar heeft Lymph&Co ruim 1 miljoen Euro opgehaald en zijn er twee onderzoeken gestart aan het AMC en UMCG. 

Groei en professionalisering
Marie- José Helle zal zich met name gaan bezighouden met een verdere groei en professionalisering van Lymph&Co, ontwikkeling van internationale samenwerkingen, het binden van nieuwe zakelijke sponsors en uiteraard fondsenwerving in de meest brede zin. Haar ervaring als commercieel directeur bij onder andere uitgeverij Wegener en voetbalclub Vitesse en haar rol als sponsorshipmanager bij Plan Nederland sluiten hierbij goed aan. Marie-José Helle over haar aanstelling: ”Toen onlangs de mogelijkheid zich voordeed om directeur te worden van Lymph&Co hoefde ik niet te twijfelen. In mijn directe omgeving ben ik geconfronteerd met de gevolgen van lymfklierkanker. Om die reden zet ik zeer gemotiveerd mijn kennis, ervaring en netwerk in als bijdrage aan fundamenteel onderzoek naar deze ziekte.” Het mooie aan Lymp&Co is dat er binnen de stichting geen kosten worden gemaakt. Nogmaals Marie-José Helle: “Alle donaties, groot of klein, zakelijk dan wel particulier, komen ten goede aan onderzoek. De steun van Levi9 IT services stelt ons in de gelegenheid dat uitgangspunt waar te maken.”